Archief

 

9 september 2016

Hieronder kunt u het verslag van het gezin Koel uit Nederland lezen. Zij hebben in de zomer van 2016 vrijwillegerswerk verricht in Thailand. 

 

Vrijwilligerswerk doen met je gezin?! Het kan en is uniek!

 

Zomer 2016 was voor ons een onvergetelijke en bijzondere (werk)vakantie! Van de vier weken vakantie in Zuid-Oost Azië hebben we twee weken vrijwilligerswerk gedaan in meerdere kindertehuizen.

Met ons gezin, bestaande uit 7 personen, zijn we in juli met veel enthousiasme vertrokken naar Zuid-Oost Azië.

Wij zijn opgevangen en begeleid door de zendeling van Scfem aldaar, die samen met haar man oprichtster is van meerdere kindertehuizen. Haar man houdt zich voornamelijk bezig met het vertalen van de bijbels. Daarnaast is deze zendelingen een oud voetbal-vriendinnetje van moeder Jacqueline en zij heeft ons enthousiast gemaakt om deze zomer onze handen uit de mouwen te steken. We hebben met elkaar veel mogen doen, zien, geven, beleven maar bovenal veel mogen ontvangen.

Zo hebben we geklust (nieuwe daken boven waterputten gemaakt), reparaties gedaan (o.a. van losse dakgoten), klaslokalen opgeknapt door ze te schilderen, grasgemaaid zodat slangen/schorpioenen zich hierin niet kunnen verstoppen en tot slot veel activiteiten gedaan met de kinderen. We hebben onder andere de kinderen Engelse lessen en sportlessen gegeven. De kinderen zijn dankbaar en trots dat ze naar school kunnen gaan en allerlei vakken mogen leren. Een populair sportactiviteit was "the soaphill!" Van een groot zeil, zeep en water hebben de kinderen een groot avontuur en plezier beleefd! Niet alleen de kinderen, maar ook de andere vrijwilligers en zelfs de directrice van het kindertehuis! Wat hebben we met elkaar gelachen en bovenal genoten!

 

Bijzondere ervaringen waren ook de aanbiddingsdiensten die de kinderen elke dag ‘s morgens en ‘s avonds hebben! De kinderen zijn puur, zingen en aanbidden God vol overgave! We merkten al snel op dat de melodieën van de aanbiddingsliederen overeenkwamen met de liederen vanuit Nederland. Het maakte niet uit hoever we van huis zijn, maar we delen dezelfde passie voor dezelfde God.

Indrukwekkende momenten waren dat de kinderen voor ons gingen bidden, voor ons in een onverstaanbare taal maar wat voelden we ons aangeraakt door God.

 

Daarnaast hebben we de kinderen ook iets mogen brengen door het Woord met hen te delen. We hebben verteld over de wapenuitrusting van God, het dragen van Jezus in je hart, die liefde van Jezus voor ieder van hen en dat ieder gemaakt is naar Gods evenbeeld. De kinderen kregen hierin als opdracht om in een zelfgemaakt boekje, goede eigenschappen te beschrijven voor zowel zichzelf als voor hun vriend of vriendin. Kinderen waren hier zo trots en zuinig op, dat was mooi om te zien!

We hebben deze twee weken puur praktische hulp kunnen bieden in een van de kindertehuizen van de organisatie Christian Far East Ministry. Het is een kleine moeite maar met zoveel uitwerking en verrijking voor je leven. Het is bijzonder om betrokken te zijn bij kinderen met een hele andere achtergrond dan dat wij die kennen en een steentje bij te dragen dat de nare (oorlogs-) ervaringen, die bij deze kinderen aanwezig zijn, even te verdringen.

Tot slot is het een unieke en onvergetelijke ervaring en mooi om dit met het gezin te kunnen delen.