Project Kindertehuis

29-09-2015 16:24

Sinds vorig jaar ( 2007) liepen mijn vrouw Alice Scipio en ik met de gedachten rond om iets te gaan doen voor het kindertehuis en waren wij gestart met onderstaand project.

Dit project heeft als doel om voor 44 jongens en meisjes van tussen 6 en 14 jaar een nieuw kindertehuis neer te zetten. Het huidige gebouw (ca 90 m2) is in de loop der jaren erg bouwvallig geworden met alle risico‘s van instortingsgevaar. Daarnaast werken de toiletten ook niet meer optimaal, waardoor er een onhygiënische
toestand is ontstaan. De meeste kinderen slapen op de grond op een tikar matras. Twaalf kinderen hebben het geluk om in een stapelbed te kunnen slapen.

Om deze kinderen een menswaardig bestaan te kunnen geven zij wij gestart met dit project om een nieuw gebouw te bouwen van 20 x 10 meter op een stuk land in Hod dat zij van iemand uit Amerika hebben gekregen.

Hoe ver zijn wij met de planning?

Er is reeds een startkapitaal aanwezig en er zijn meerdere (financiële) toezeggingen binnen gekomen.
Het benodigde bedrag is € 10.000,00. Dit bedrag is nodig om een gebouw neer te kunnen zetten met aparte slaapkamers voor jongens en meisjes. Er is ook een slaapkamer nodig voor de dominee en zijn vrouw die de leiding heeft over deze kinderen. Omdat men in deze landen veel buiten kookt, komt er ook buiten het gebouw een open keuken. Verder moeten er meerdere badkamers en toiletten komen voor 46 personen!

Voor het laatste nieuws met betrekking tot de ontwikkelingen van het project Hod verwijzen wij u naar de pagina Nieuws.

Louis Scipio

—————

Terug