Januari 2014

29-09-2015 16:10

Laatste nieuws m.b.t. het werk in Thailand van kindertehuizen.

Wegens omstandigheden zijn wij helaas genoodzaakt om in februari 2014terug te keren naar Nederland. Wij mogen blij zijn dat onze werkzaamheden worden voortgezet door anderen die altijd samen met ons het werk de laatste jaren deden. Het was voor ons een moeilijke beslissing om het werk te stoppen, maar wij blijven wel indirect betrokken. Vanuit Nederland zullen wij regelmatig contact houden met de betrokkenen, het werk gaat dus gewoon door. Wij hebben drie dagen, 9-10 en 11 november uitgetrokken om afscheid te nemen van vele personen die wij al vele jaren kennen. Het was een fijne en gezegende tijd, maar wel emotioneel.

Bezoek aan Ps. Juda van Birma.

Omdat een bezoek in Birma nogal riskant is en om problemen te voorkomen voor een bezoek aan het Chr. kindertehuis stelde Ps.Juda voor om elkaar te ontmoeten in het hotel te Mae Sae waar wij logeerden.
De reden om hem niet in Birma te ontmoeten is dat "kwade" mensen aldaar na een bezoek van "buitenlanders" hem geld afpersen dat hij van de bezoekers kreeg, vandaar een andere locatie.
Wij hebben ze op de hoogte gebracht van ons vertrek naar Nederland en ze ook uitgelegd wat de reden was, daar hebben ze begrip voor maar ze vonden het wel heel erg jammer want tenslotte kennen we elkaar al meer dan 10 jaar.
Het gaat goed met de kinderen in Birma, ze zitten allemaal op school en driemaal per week wordt er worship en bijbelles gegeven, dit wordt in het geheim gehouden om problemen met de overheidsinstanties te voorkomen.
Officieel is er vrijheid van godsdienst maar de praktijk is toch wel anders.
Wij hebben samen gebeden en met pijn in ons hart hebben wij afscheid van ze genomen.

—————

Terug